Friday, April 18, 2008

(m-am oprit la timp)

la cativa cm unul de celalalt - in mintea mea, ii intind mana spre genunchi - m-am oprit la timp - nu am nevoie de asta - doar asa - la cativa cm unul de celalalt si sa nu mai conteze nimic -

fiecare pe locul lui - cum am fi legati cu banda izolatoare -

(niciunul nu poate dormi dupa aceea, dar nu-si spun asta niciodata - un secret din ala mic despre lucrurile pe care le faci cand esti singur)

7 comments:

Anonymous said...

imi place. scurt si fara zorzoane. Singura observatie: poate rescrii "nu am nevoie de asta - doar asa". Cam fluid in comparatie cu restul.

Imi place ca incepi cu persoana intii, apoi treci la a treia. Astfel,textul poate fi interpretat ca o fantezie a eroului. Se pare ca el nu are de unde sti ce gindeste celalalt, dar ii atribuie totusi starile prin care trece el insusi.

khora said...

fiecare 'strofa' sau cum vrei sa-i spui e scrisa intr-o perioada diferita - prima, inca vara trecuta, a doua dg imagine buna dintr-un alt txt, iar a treia - ceea ce am putut salva dintr-un txt scris la inceputul lui ianuarie:)

trecerea aia, da, am vrut-o ca schimbare de perspectiva - am incercat sa construiesc un fel de voce care vede ambele personaje, care poate e, sau poate nu e unul dintre ele, sau poate e chiar dumnezeu care sta si se uita la ei de undeva

si da, e f greu sa bagi intr-un txt ceea ce gandeste alt personaj decat cel a carui voce o construiesti - si in cazul asta, cea m buna salvare ar fi sa bagi alta voce:)

Anonymous said...

daca vrei perspectiva ambelor personaje ai putea scrie doar la persoana a treia. Nu e o miscare din cale afara de originala, dar se pot face chestii interesante, totusi. Afara de asta, mie chiar imi place ideea de a fi prins intr-o singura perspectiva, de a nu avea acces la ce gindeste celalalt. Imi place ideea unui erou cu iluzii mari. e ceva induiosator in asta. Un exemplu din proza ar fi "The Newton Letter" a lui John Banville, care ofera si o mare deziluzie la sfirsit.

plato_on_skateboard said...

daq nu te opreai la timp ar fi fost cu mult mai interesant :D

Jorge said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Maria said...

Foarte intens!
textul mi-a amintit foarte mult de Kavafis, K.