Friday, April 20, 2007

(perete)

merg inspre casa. acolo pot sa ma asez in fata unui perete alb. sa astept pana-mi va zambi. sa-mi lipesc fruntea de el. cum mi-as lipi-o daca ar fi cineva de care sa vreau sa ma apropii. merg inspre casa. inaintez incet pe asfaltul ud. mainile in buzunare. buzele cusute. genunchii imi tremura. as lesina daca m-ar atinge cineva.

15 comments:

Anonymous said...

nu prea e misto, alex... e prea centrat pe corp, ca la pizde... adica nu zic ca e gresit in principiu, zic ca si la pizde e plicticos genul asta; dincolo de senzatia ca atare textul nu comunica mare lucru. iar meciurile astea antiatingere, orice-atingere-e-traumatica, sunt f f riscate, sunt ft greu de dat pe post fara sa lase impresia de floricica, eu sunt fragila si lumea ma ucide... ca sa iasa tre sa le dai super invaluit. probabil nici mie nu mi ies, nu stiu, dar nu prea am de ales si fiindca nu am de ales trebuie sa le dau cumva si atunci le tatonez de 15.000 de ori inainte sa le dau. e greu sa convingi pe cineva ca lumea iti face rau fizic, ca esti dintre freaksii aia pt care orice chestie are potential de abuz si de slow violence, fara sa lasi in urma, ca o coada maiestuoasa de cometa, impresia de pizda proasta. adica de ce te ar crede cineva ca tie lumea iti face pe bune rau? nu reliefezi nici o cauza mai adanca decat o banala nevroza de floricika sensibila. ideea nu e de sensibilitate exacerbata, alex, ci de faptul de a convinge ca in lume nu se poate trai, ca lumea e o afacere sangeroasa si murdara. incearca sa vbesti si despre lume, nu doar despre tine si corpul tau gratios de senzatii.

khora said...

inteleg ce vrei sa spui, adi, sa sugerez si contextul care face ca lucrurile sa fie asa. sa ofer un fel de frame teoretic pt senzatiile mele. sa nu para 'floricica fragila' pt ca nu vreau deloc sa scriu despre asta. dar cand incerc sa bag ceva teoretic / de context sunt hiper-explicit, txt imi pare cumva didactic si suna si m fake decat atunci cand le descriu pur si simplu. si sa fac toate chestiile astea invaluite, ca la grunge, nu ma pricep:( si nu stiu sa vb pe un ton ceva m increzator decat despre ceea ce se intampla cu corpul meu. cand vine vba sa scriu despre altcineva ma blochez. n-am stofa de prozator.

ma gandeam ca, culmea, toate chestiile astea ar putea fi m tranzitive decat daca as incerca sa descriu un sentiment sau wtv. oricum, exista cativa oameni care simt fizic lucrurile similar cu felul in care le simt eu. avm cu totii un corp, nu? si senzatiile sunt cat de cat asemanatoare. asa il vad eu pe acosmei, care baga minim de 'trairi interioare' si merge numai pe ceea ce se intampla cu el, descriind toate astea pe tonul ala neutru si freak.

am incercat sa descriu, o vreme, toate chestiile astea dintr-o perspectiva maso. n-am aratat txtl nimanui, tre' sa revin la ele si sa vad ce-i cu viata lor - poate acolo mi-a iesit m bine.

Unknown said...

merg inspre casa. inspre suna rau, arunca in vag, cand notatiile ca sa aiba percutanta trebuie sa fie taioase.
acolo pot sa ma asez in fata unui perete alb. de ce pot si nu pur si simplu ma asez, modalizatorii dilueaza efectul.

sa astept pana-mi va zambi. astept e de tipa, zambesc e lesinat, de slagar disco
sa-mi lipesc fruntea de el. asta e mai ok, dar dupa contextul de diinainte da a gagica fara afectiune etc.
cum mi-as lipi-o daca ar fi cineva de care sa vreau sa ma apropii. romance
merg inspre casa.
inaintez incet pe asfaltul ud. inaintez suna tehnic, stupid.
mainile in buzunare.
buzele cusute. asta e expresie de aia care ti se serveste la scoala sau de parinti.
genunchii imi tremura. - tremura vine pe context romance, deci nu trimite spre anxietate, nu induce insecuritate in cadru - si nici oboseala, sictir (pt sictir e mi se inmoaie genunchii)
as lesina daca m-ar atinge cineva - dupa toate astea, efectul de tensiune se dizolva in romance.

in afara de asta imaginile nu au pregnanta, sunt sterse, plate.

khora said...

multam mult, adi. aveam demult nevoie de cineva care sa fie dispus sa faca harcea-parcea din txtl mele. argumentat si aplicat. sunt total de acord. si comentariile dg asta ma mentin cumva atent, alert, in tensiune. o sa incerc sa scap de niste faze naspa pe care stiu ca le am. si pe care le zici si tu aici.

acum, cand recitesc, mi se pare ca da intr-adevar pe efect romance. o sa incerc sa scap in primul rand de asta.

m vbm:) si-ti m trm txt, daca esti dispus sa ma ajuti:)

Anonymous said...

numai daca imi spui ca iti plac pustii:)

khora said...

dar tie iti plac pe bune?;;)

Anonymous said...

la asta raspund doar pe mail - si dupa ce zici ca si tie

khora said...

da-mi mailul tau

khora said...

si am si rescris txt - tinand cont de sugestiile tale. am schimbat si cadrul etc. acum suna cam asa:

trotuarul e ud şi murdar. respir încet noaptea de afară. mă sprijin de un perete. îmi lipesc fruntea de peretele rece. aştept să treacă totul pe lângă mine. mă adun ca într-o cochilie. apoi merg m departe. respir încet noaptea de afară.

Anonymous said...

la ce bun? oricum nu ti plac pustii - si chiar daca iti plac, iti plac asa de fenta

khora said...

nu pot spune ca-mi plac pustii. si nici alte 'categorii' de oameni. imi plac oamenii in prezenta carora ma simt bine. cei pe care ii simt cumva calzi si aproape. in prezenta carora pot sa zambesc, sa ma relaxez si sa uit o vreme de mecanismele de aparare pentru ca sunt sigur ca nu ma vor lovi. am intalnit pana acum 3 oameni de genul asta. si stiu ca nu pot fi impreuna cu niciunul dintre ei. uneia i-am spus ca as vrea sa fim impreuna si asta a distrus o prietenie pe care o credeam neconditionata. cu alta nu vreau sa risc asta. cel de-al treilea e un tip si cred ca n-o sa am niciodata curajul sa-i spun ca-mi place de el. asa ca sunt m mult 'ascetic' acum. si, cine stie, poate peste un timp, daca o sa continuu asa, o sa ajung sa-mi placa si pustii:)

exit said...

daaa, pai asa o sa si ajungi, nu vrei mai bine sa intri in bdsm?

khora said...

ruxandra, ultima chestie care blew my mind a fost relatia dintre anarhism si maso. ca anarhist, alegi tu ceea ce vrei / nu vrei sa te controleze nimeni si nici sa controlezi tu pe cineva. in schimb, in maso, ii cedezi celuilalt controlul asupra corpului tau, care e sg lucru pe care il ai. e ca si cum i-ai da corpul tau altcuiva, sa simta cu el / sa aleaga ce sa faca cu el. si e nevoie de multa incredere pt asta. nu stiu, chestia asta ma atrage demult. sa let go la toate. inclusiva la mine. cred ca o experienta din asta m-ar schimba tare. dar nu stiu in cine pot avea atata incredere.

exit said...

cum vezi chestia asta, care e fantasma ta? cineva in care sa ai incredere sau cineva in care ti-e indiferent daca ai incredere sau nu? familiar people sau necunoscuti? cedezi controlul sau obtii control? eu o vad ca si cum obtii control, un fel de putere pe invers, soft power:) dar in fine mie nu mi-e f clar inca. imi place discutia asta:) nu stiu daca si altora

khora said...

eu merg m mult intuitiv in toata povestea asta cu bdsm... ceea ce visez eu ar fi un fel de let go la toate, pastrand numai un fel de constiinta de observator. ca bottom, in orice caz. controlul cred ca il cedezi, totusi - dar nici mie nu mi-e prea clara limita dintre capacitatea de a observa ce se intampla cu tine si control. si la chestia asta cu 'soft power' tre sa ma m gandesc. ref la persoane - cred ca m-as bloca daca ar fi vba de cineva cunoscut. mie, cel putin, mi-e mult m usor sa am incredere in necunoscuti. oricum, o dominatrix 'profesionista' m-ar bloca la fel de tare ca si cineva familiar, cred.
si mie imi place tare discutia asta:)